PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας (v)


Εκλογές, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και μάχη κατά του ναζισμού, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με την Κουμουνδούρου να επικροτεί την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Εκλογές, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και μάχη κατά του ναζισμού, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με την Κουμουνδούρου να επικροτεί την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, εκτιμώντας όμως ότι η κυβέρνηση πρώτα την ανέχθηκε, συμβάλλοντας στην άνοδό της και κατόπιν εξαναγκάστηκε στην εξουδετέρωσή της.

Μιλώντας στο κλείσιμο του τριήμερου φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μείνει στην ιστορία, μαζί με εκείνες του Πέτρουλα, του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα, «γιατί το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα και τώρα απειλεί να πνίξει και όσους το τάιζαν και το χάιδευαν».

Με σύνθημα «ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, πρέπει να τον τσακίσουμε», ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε σειρά θεσμικών τομών. «Να βάλει η δικαιοσύνη απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος. Να αποξυλωθούν οι Χρυσαυγήτικοι θύλακες στην αστυνομία, τον στρατό, την ΕΥΠ. Να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία. Να καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ. Να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής», είπε, καλώντας όλους στην μάχη κατά του ναζισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι έβλεπαν τους συμμορίτες ως πολιτικά τους ξαδέλφια και έψαχναν στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Θύμισε άλλωστε, τη θεωρία των δύο άκρων, με την οποία υποστήριξε ότι «ξέπλεναν» την Χρυσή Αυγή σύμβουλοι του πρωθυπουργού, ενώ εκτίμησε ότι η οργή που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, για το οποίο νωρίτερα δεν έδειχνε την ίδια πολιτική βούληση.

«Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος», είπε, σημειώνοντας ότι «αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση, αναγκάστηκαν σε αλλαγή στρατηγικής, αναγκάστηκαν να κινήσουν διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί», κάτι που σε κάθε περίπτωση χαιρέτισε, κάνοντας λόγο για μία «μεγάλη νίκη» της δημοκρατίας, του αντιφασιστικού κινήματος, της δημοκρατικής Ευρώπης. «Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός. Το μέλλον μας δεν είναι η βαρβαρότητα και ο καπιταλισμός. Το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια, αλλά η ανατροπή τους», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας στην ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών της.

«Διόρθωσε», μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά, που λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ συνόψισε την τακτική του στο τρίπτυχο «δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές», ζητώντας αντίθετα από την πλευρά του «δικαιοσύνη, σταθερότητα, εκλογές». «Οι εκλογές σε μία δημοκρατία, δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία», είπε, κάνοντας λόγο για «μνημονιακή ασφυξία» και «άρση της κυριαρχίας του λαού».

Υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός φοβάται τον λαό και την τρόικα, για αυτό και ταυτίζει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με την ανωμαλία και την συνέχιση του μνημονίου με την ομαλότητα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν δική τους υπόθεση την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων. «Δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στην καταστροφή», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment