PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκλογές στην Τουρκία: Προς καθαρή νίκη ο Ερντογάν


Ισχυρό προβάδισμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου και καθοριστικού γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, με το 87,55% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 52,93%, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 47,07%.

Εκατομμύρια άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Στο 84,93% έφτασε η συμμετοχή των Τούρκων στις κάλπες, έναντι του 88,84% στον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με το Anadolu «περισσότεροι από 64,1 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν», ενώ στήθηκαν περισσότερες από 191.885 κάλπες στη χώρα».

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, ο Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε ποσοστό 49,51%, έναντι 44,88% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι ο Τ. Ερντογάν αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, δήλωσε ότι η ψηφοφορία «θα ολοκληρωθεί γρήγορα».

Από την άλλη, ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε, αφού ψήφισε στην Άγκυρα, τους πολίτες «να ψηφίσουν για να απαλλαγούν από ένα αυταρχικό καθεστώς».

Το μήνυμα του Ερντογάν μετά το κλείσιμο της κάλπης

Στο Twitter έγραψε το πρώτο του μήνυμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στο μήνυμά του ο Ερντογάν γράφει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους υπαλλήλους μου που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα, ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τη βούληση του έθνους μας, που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας, μέχρι την τελευταία στιγμή!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment