PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκκληση ΜΚΟ για χιλιάδες εκτοπισμένους Αφγανούς



Έκτακτα μέτρα πρέπει να ληφθούν για την προστασία από τον δριμύ χειμώνα μισού εκατομμυρίου Αφγανών που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες.

Έκτακτα μέτρα πρέπει να ληφθούν για την προστασία από τον δριμύ χειμώνα μισού εκατομμυρίου Αφγανών που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες προκειμένου να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στις επαρχίες τους, προειδοποιούν τριάντα μη κυβερνητικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Εκατό άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ή ασθένειες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τον περασμένο χειμώνα, τον σκληρότερο των τελευταίων 15 χρόνων.

“Ζητούμε μετ΄επιτάσεως από την αφγανική κυβέρνηση, τους διεθνείς δωρητές και τους αρμόδιους οργανισμούς να αρχίσουν αμέσως την εκστρατεία αρωγής τους ενόψει του χειμώνα”, αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή-έκκληση.

“Αυτό που συνέβη τον περασμένο χειμώνα ήταν μια τραγωδία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και πρέπει να χρησιμεύσει ως μια έντονη υπενθύμιση. Η έκτακτη βοήθεια πρέπει να παραδοθεί στο άμεσο μέλλον, πριν από την έλευση του χειμώνα”, τονίζει η Πόλι Τράσκοτ, αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μιας από τις οργανώσεις που υπογράφουν την έκκληση.

Το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων (4,6 εκατομμυρίων ευρώ) που χορηγήθηκε στο αφγανικό υπουργείο για τους Πρόσφυγες και τους Επαναπατριζόμενους δεν αρκεί για την κάλυψη των βασικών αναγκών της πληθυσμιακής αυτής ομάδας, ενώ τα αιτήματα των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών με δυσκολία χρηματοδοτούνται, σύμφωνα με τις ΜΚΟ.

Ύστερα από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πολέμου, εκατομμύρια Αφγανοί ζουν ακόμη ως πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν. Η εξέγερση των Ταλιμπάν, την οποία οι αφγανικές τακτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από το διεθνή συνασπισμό δεν έχουν καταφέρει να τερματίσουν, ώθησε μισό εκατομμύριο Αφγανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους –αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, παρότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερος των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment