PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος


Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε χθες το βράδυ, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», είπε ο Ποντίφικας στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία», ανέφερε με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους Χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment