PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκκένωση δύο οικισμών στα Κύθηρα


Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Αραιοί και Μυλοπόταμος στα Κύθηρα καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πιτσινάδες εξαιτίας των αναζωπυρώσεων από τους ισχυρούς ανέμους. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος Καναντέρ.

Στην περιοχή επιχειρούν, εκτός από τα εναέρια μέσα, 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η πυρκαγιά πέρασε στο λόφο Μερμηγκάρι, ενώ ο Δήμαρχος των Κυθήρων ζήτησε επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σημειώνεται πάντως ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο αίτημα από τον δήμο Κυθήρων προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγές της Πυροσβεστικής διευκρίνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την απόφαση για εκκένωση κατοικημένης περιοχής τη λαμβάνει ο δήμαρχος και όχι κάποιος εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λόγω των αυξημένων αναγκών για νερό στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, θα υπάρξουν το απόγευμα Σαββάτου σχεδόν σε όλους τους οικισμούς του νησιού διακοπές υδροδότησης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης είπε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεν είναι δυνατόν να παρακαλάμε για να έρθουν τα εναέρια μέσα, χάθηκε πολύς χρόνος σε ό,τι αφορά την αεροπυρόσβεση».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment