PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκκένωση από την Αστυνομία δύο υπό κατάληψη κτηρίων


Δύο αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στου Ζωγράφου (Βίλλα Ζωγράφου) και στην Αχαρνών (Αλκιβιάδου 9) έγιναν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα.

Στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής μεταφέρθηκαν 127 Σύροι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου και θα παραμείνουν εκεί, μέχρινα μεταφερθούν σε δομές προσφύγων.

Επτά άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ από τη Βίλλα Ζωγράφου. Όλοι τους είναι αλληλέγγυοι, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της κατάληψης την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε με εισαγγελική παραγγελία κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτηρίων.

Συγκεκριμένα, για τη Βίλλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από τον δήμο, στον οποίο ανήκει το κτήριο, επειδή θέλει να το χρησιμοποιήσει ως ωδείο, ενώ το κτήριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και προορίζεται για τη στέγαση των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτήρια.

Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment