PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Περιστέρι με Ν. Κοτζιά και Κ. ΖαχαριάδηΠραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσαν οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, με θέμα “Συμπόρευση Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων”, με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ιδρυτή της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά, τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη και με τη συμμετοχή πολιτευτών, στελεχών και πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

blank

Επιβάλλεται σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσο ποτέ άλλοτε να απαντήσουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ενωμένες και συντονισμένες στις δεξιές πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ που επιτίθενται στη δημοκρατία, στα δικαιώματα και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και να δώσουν διέξοδο και λύσεις σε βασικά προβλήματα όπως η ακρίβεια,τα εισοδήματα, η ποιότητα υγείας, η εκπαίδευση και σε ένα σύστημα που απαξιώνει θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις επαγγελματικές ενώσεις και τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας σε διάλογο με στόχο τη συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας για να ανατραπεί η δεξιά κυβερνητική ηγεμονία στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

blank

– Στην εισηγητική ομιλία του ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι:

“Υπάρχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καλλιεργήσει δυναμικά την ενεργή παρουσία του στην αυτοδιοίκηση, τα σωματεία των εργαζομένων, τα κινήματα και τους επαγγελματικούς φορείς και όπου απαιτείται να υπάρξει αλληλεγγύη και συμπόρευση με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις απο την αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Βρισκόμαστε σε μια μετασεισμική περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές και ο στόχος είναι να γίνει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πλειοψηφική δύναμη, αναγνωρίζοντας τα λάθη του, οργανώνοντας τον λόγο του, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και πιστοί στις αξίες μας να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά στροφή που κάνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά”.

blank

– Στην εισηγητική του ομιλία ο Νίκος Κοτζιάς έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της ελληνικής αριστεράς και ανέφερε:

“Το 2012-2015 υπήρχε ένα κοινωνικό κύμα που έπρεπε να μάθουμε ως κυβέρνηση να το καθοδηγήσουμε, ενώ το 2019 δεν υπήρχε αυτό το κύμα κι έπρεπε να το δημιουργήσουμε κι έπρεπε πολλά πράγματα να τα φτιάξουμε.
Η δεξιά πολιτική μπορεί να είναι κυνική και σκληρή, είναι αντιθεσμική κι έχει μηχανισμούς επιρροής με σημείο αναφοράς το κέρδος. Η αριστερή πολιτική δεν γίνεται χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς συμπαράσταση κι αλληλεγγύη και χωρίς δημοκρατικές αξίες. Η αριστερά έχει διαρκές ιστορικό διασπάσεων αλλά κέρδισε μόνο όταν έκανε μικρές ή μεγάλες συνεργασίες δίνοντας μια εικόνα σοβαρότητας και δύναμης σταθερότητας στην κοινωνία . Πρέπει να κάνουμε διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις για τα μεγάλα ζητήματα ώστε να διαπιστώσουμε και τις διαφωνίες μας, να οργανώσουμε κοινές δράσεις με τα κινήματα , να μην έχουμε προσωπικές στρατηγικές αλλά ένα συγκροτημένο κοινό λόγο για να αποκτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα στους πολίτες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο που πρέπει να δουλευτεί όμως από τα κάτω με αισιοδοξία και τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων μας, κυρίως με λόγο που θα προτείνει λύσεις στα βασικά προβλήματα των ανθρώπων”.

Την συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή πολιτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατεύθυναν οι συντονιστές των ΟΜ, Αργύρης Αθηναίος και Γιώργος Βασιλειάδης.

blank

Στην εκδήλωσε παρευρέθηκαν οι :
Ρένα Δούρου, Βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών
Παναγιώτης Ρήγας μέλος ΠΓ, πρώην αν. Υπουργός
Ραγκούσης Γιάννης μέλος ΠΓ
Καρκούλια Ζωή, μέλος ΠΓ
Μάγδα Ρουμανέα μέλος ΚΕ και Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αθήνας
Κουρουμπλής Παναγιώτης μέλος ΚΕ, πρώην υπουργός
Μωραΐτης Θάνος μέλος ΚΕ και πρώην υφυπουργός
Ρεγγίνα Σπανέα μέλος ΚΕ
Καρυστινάκη Φωτεινή μέλος ΚΕ
Πιλάλης Βαγγέλης μέλος ΚΕ
Καπράνας Ζήσης μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Ελαιοτριβάρης Γιάννης μέλος ΚΕ
Χρυσάνθη Αυλωνίτου περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
Καραγάκιας Γιώργος πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου
Σιαχάμης Βαγγέλης μέλος του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής και αν. Αιρετός Γ’ Αθήνας

Δείτε το video των ομιλιών:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

Peristeri News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βρετανό πρωθυπουργό

Peristeri News

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης

Peristeri News

Leave a Comment