PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκδήλωση του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου «Σταγόνες Ιστορίας»


Υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου «Σταγόνες Ιστορίας», το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022 στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

Στο επίκεντρο της βραδιάς η μνήμη του τόπου μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες και βραβευμένες-με το πρώτο βραβείο-ταινίες ντοκιμαντέρ του σχολείου στον Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου».

Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν οι ταινίες μικρού μήκους: «Το παρόν έχει παρελθόν…Το Περιστέρι στις γειτονιές του χθες» , «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο και «Από μια βροχή … σε μια ιστορία».

Η εκδήλωση άνοιξε με την ταινία «Με τ’ άστρι κουβεντιάζω», η οποία αποτελεί δημιουργία της φετινής χρονιάς και έχει ως θέμα τους κινηματογράφους που υπήρχαν στη γειτονιά του σχολείου και την επίδρασή τους στη ζωή των κατοίκων. Το κλίμα της βραδιάς, καθώς ανασύρονταν τα βιώματα των θεατών μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης, υπήρξε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά και ενισχύθηκε από τα τραγούδια που εκτέλεσε πολύ όμορφα η χορωδία του σχολείου.

Τις προβολές πλαισίωσαν με τις καίριες παρεμβάσεις τους ο Σκηνοθέτης, Συγγραφέας και Ερευνητής κ. Νίκο Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio – Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, ο Ντοκιμαντερίστας και Ερευνητής κ. Χρήστος Σκούρας, ο Φιλόλογος, Νεοελληνιστής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας κ. Συμεών Σταμπουλού και η Δικηγόρος και Ποιήτρια κ. Βιβή Γεωργακά.

Την εκδήλωση πρακολούθησαν, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό. Επίσης παρέστη και χαιρέτισε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Ευθύμιος Αλεξανδρής.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο υπήρξε το μήνυμα του κ. Παχατουρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός πολυχώρου, μιας κυψέλης πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του παλιού δημαρχείου και του θεάτρου της «Ξυλοτεχνίας».

Οι «Σταγόνες Ιστορίας», μαζί με τη γλυκιά αίσθηση της οικειότητας και τη γλυκόπικρη της νοσταλγίας, άφησαν το αποτύπωμά τους στη μνήμη των δημοτών, αποτύπωμα βαθύ, που θα το φέρουν μαζί τους, όχι μόνο στην ταυτότητα, αλλά και στην καρδιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment