PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκδήλωση της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου


Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό

Στις 28 Ιανουαρίου 2011, στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Βασίλειο Θερμό σε εκδήλωση με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες και παιδεία: έξοδος στη Ζωή».

Με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σχήμα ερωτήσεων – αποκρίσεων το οποίο επέτρεψε στους μαθητές να ρωτούν και στους Τρεις ιεράρχες να απαντούν, οι μαθητές μπόρεσαν να νιώσουν τη μοναδική επικαιρότητα των λόγων των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας.

Θέματα που απασχολούν τους νέους όπως η παιδεία και η φιλία βρήκαν τις καίριες απαντήσεις τους στα κείμενα του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου θεολόγου και του Ιωάννη Χρυσοστόμου, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν απ’ ευθείας ερωτήματα στον π. Βασίλειο Θερμό και να συνομιλήσουν μαζί του.

Ο π. Βασίλειος Θερμός σπούδασε θεολογία και ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μετεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια του Harvard και της Βοστώνης και είναι καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Τα βασικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας στο σύγχρονο άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά και στους εφήβους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment