PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Ιλίου


Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος (στο κέντρο), με τους ομιλητές της εκδήλωσης (από αριστερά) Λ. Δελασούδα, Β. Αυγουλά, Σ. Κυμπουρόπουλο και Γ. Κουρουπέτρογλου.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την οποία παρακολούθησαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλόγων, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από την καθημερινή ζωή, τις δράσεις, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των ατόμων με αναπηρίες ήταν η αφορμή για μια συζήτηση μακριά από στερεότυπα και στείρες θεωρητικές προσεγγίσεις, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, γιατρό και εκπρόσωπο των φοιτητών με κινητική αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ασκούμενο δικηγόρο, Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Τακτικό Εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και πρόσφατα εκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο Ιλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το υφιστάμενο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου, είναι η έμπρακτη απόδειξη κατανόησης των προβλημάτων των συμπολιτών μας, που πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανθρωπιά, σεβασμό και υπευθυνότητα.

Τα ΑμεΑ είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αποτελούν το 10% του Ελληνικού Πληθυσμού και στη σημερινή δύσκολη εποχή είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε δίπλα τους στην πάγια διεκδίκησή τους για Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για την Αναπηρία”.

Στην ερώτηση των παρευρισκομένων για το αν υπάρχει “μαγική” συνταγή που θα αλλάξει την κατάσταση, επιχείρησαν να απαντήσουν ο κ. Λαυρέντιος Δελασούδας, Ομότιμος Καθηγητής στην Ειδική Αγωγή και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες που στηρίζουν με το έργο τους, καθημερινά και ουσιαστικά, τις προσπάθειες των ΑμεΑ επί δεκαετίες.

Την εκδήλωση έκλεισε το μουσικό συγκρότημα «Αερικά» των νεαρών εκπαιδευόμενων με νοητική αναπηρία από το Ίδρυμα «Θεοτόκος», οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια σε δική τους σύνθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment