PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ποντιακού ελληνισμού


Από το Σύλλογο Ποντίων Καματερού και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Την 19 Μαϊου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησαν ο Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς» και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και στη συνέχεια εκδήλωση στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο ερευνητής λαογραφίας κ. Γιώργος Χατζηελευθερίου.

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου: «Η βίαιη εκδίωξη του Ποντιακού Ελληνικού από τις πατρογονικές εστίες του και η γενοκτονία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αποτελούν μια από τις πλέον μελανές σελίδες του 20ου αιώνα. Καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα του εθνικιστικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας και στέλνει στη σύγχρονη διεθνή κοινότητα ένα μήνυμα για την ανάγκη να επικρατήσει παγκόσμια το διεθνές δίκαιο και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζει σε μας τους Έλληνες ότι ιστορικά υπήρξαμε θύματα της αδικίας και του «δικαίου της ισχύος» και μας εφοδιάζει με κατανόηση και συμπάθεια για τα απανταχού θύματα ανάλογων καταστάσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment