PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι στην Ινδία


Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο της ανατολικής Ινδίας μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης που πλήττει την μισή χώρα.

Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο της ανατολικής Ινδίας μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης που πλήττει την μισή χώρα, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της δυτικής Βεγγάλης.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρακωρύχους. Κάνουμε τα πάντα ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση. Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν οι ανελκυστήρες στα υπόγεια ορυχεία», δήλωσε ο Μαμάτα Μπάνερτζι.

«Εκατοντάδες» ανθρακωρύχοι είναι εγκλωβισμένοι, πρόσθεσε. Οι ανθρακωρύχοι εργάζονται για την κρατική εταιρεία Eastern Coalfields στο Μπουντουάν, περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας, πρωτεύουσας της δυτικής Βεγγάλης.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της βόρειας, της ανατολικής και της βορειοανατολικής Ινδίας σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα έως και 600 εκατομμύρια πολίτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment