PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εκατό πεζογέφυρες θα τοποθετηθούν σε επικίνδυνα σημεία στην Αττική


Δέσμη μέτρων οδικής ασφάλειας από το Υπουργείο Υποδομών

Τουλάχιστον 100 πεζογέφυρες σε κρίσιμα για την οδική ασφάλεια και επικίνδυνα σημεία στην Αττική σχεδιάζει να τοποθετήσει το Υπουργείο Υποδομών.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Αθήνας και του Πειραιά, έχουν επιλεγεί τα πρώτα εκατό σημεία και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 20 πεζογεφυρών, όπου κατά προτεραιότητα επιβάλλεται να τοποθετηθούν.

Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι ήδη η μελέτη που αφορά τα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας που προσδιορίζεται κατά περίπτωση, βρίσκεται στο τέλος της.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με την Ε.Ε. υπάρχει ένας σχεδιασμός να εξευρεθούν πόροι για μια δράση παρεμβάσεων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της χώρας σε μήκος 12.000 χλμ., ώστε να βελτιωθεί από άποψης οδικής ασφάλειας.

«Η προσπάθεια αυτή, βεβαίως, εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο. Είμαστε σε συνεργασία με τους νομικούς φορείς και στο τέλος αυτού του εξαμήνου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια της περιόδου 2011-2020» δήλωσε.

Παρουσιάζοντας τη δέσμη μέτρων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών επιβεβαίωσε τη συνέχιση του προγράμματος αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, το οποίο -όπως τόνισε- θα ολοκληρωθεί, και σημείωσε ότι μελετάται η ανάδειξη βασικών αξόνων της Αττικής ως προτύπων οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ο κ. Ρέππας είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την εξασφάλιση πόρων, οι οποίοι θα διοχετευθούν υπέρ της αναβάθμισης οδικών αξόνων συνολικού μήκους 12.000 χλμ για την βελτίωση της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment