PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εισαγγελική έρευνα για τις «χρυσές» ιστοσελίδες του δημοσίου



Ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για το κόστος κατασκευής ιστοσελίδων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για το κόστος κατασκευής πολλών ιστοσελίδων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλου στην οποία γινόταν αναφορά σε σειρά ιστοσελίδων, η κατασκευή των οποίων κόστισε χιλιάδες ευρώ, αν και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δοθούν ελάχιστα.

Στον κατάλογο αναφέρονται μεταξύ άλλων οι ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τις οποίες δαπανήθηκαν 1.406.363 εκατ. ευρώ, του Υπουργείου Εξωτερικών (1.291.150 εκατ. ευρώ), της Βουλής (1.120.000 εκατ. ευρώ) και του ΝΑΤ (900.000 ευρώ).

Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα του ΙΚΑ που φέρεται να κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ! Και όλα αυτά την ώρα που δεν φαίνεται να κοστίζει ένας ανάλογος ιστότοπος περισσότερα από 10.000 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση εμφανίζεται να έχει βαρύνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment