PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εισαγωγικές εξετάσεις στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου


Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Α’ Γυμνασίου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, και ενημερώνει πως θα γίνονται δεκτές από 3/5/2022 ως 31/5/2022 ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται συνημμένα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση: exetaseis.kallit.p@gmail.com. Έπειτα από τον έλεγχο των αιτήσεων θα αποσταλεί αριθμός πρωτοκόλλου στους/στις αιτούντες/αιτούσες.

Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αίτηση υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς. Κατεβάστε την αίτηση από εδώ ΑΙΤΗΣΗ -2022-23

2. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου.

3. Φωτοτυπία ταυτότητας των γονέων ή κηδεμόνων.

4. Για την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς / κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής / ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο / Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.

5. Στην περίπτωση προφορικής εξέτασης του υποψηφίου, μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται και η σχετική γνωμάτευση από τα επισήμως αναγνωρισμένα αρμόδια κέντρα (ΚΕΔΑΣΥ). [Οι σχετικές γνωματεύσεις ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ την ημέρα των εξετάσεων]

6. Δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή, απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οριστική δικαστική απόφαση) αν και εφόσον δεν υφίσταται συναίνεση των δύο γονέων/κηδεμόνων (βλ. τη σχετική απόφαση υπ.αρ. πρωτ. 43822/Δ2/14-04-2022 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.)

Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος σε μία ή δύο κατευθύνσεις.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, τότε ο γονέας/κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές.

Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών είναι μεγάλος τότε η εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών πραγματοποιείται σε περισσότερες από μία ημέρες.

Οι περιοχές ευθύνης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου είναι:

α) Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας

β) Δ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής

γ) Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment