PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο»


Ενότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου από τους κοινωνικούς εταίρους, για “να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης”.

Ενότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου από τους κοινωνικούς εταίρους, για “να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης”.

Οφείλουμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, όπου παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό που θα είναι αρωγός στις ανάγκες κάθε πολίτη.

Είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. “Ή συνεχίζουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας και την αναμόρφωση της οικονομίας, δηλαδή να χτυπήσουμε τα αίτια της κρίσης, ή γυρίζουμε πίσω στη χρεοκοπία”, υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και έδωσε έμφαση στους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

Τέλος, αναφέρθηκε στα δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, και ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν στην εφαρμογή των προγραμμάτων.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία παρουσίασε τα 17 προγράμματα στήριξης συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000 καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment