PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Είκοσι οκτώ συλλήψεις σε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών


Στην περιοχή της πλατείας Αμερικής και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας διακινούσε ναρκωτικά η πολυμελής διεθνική εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Σε αστυνομική επιχείρηση χθες και σήμερα, με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ), συνελήφθησαν συνολικά 28 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων 11, όλοι αλλοδαποί.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τον τρόπο αυτό «χαρτογραφήθηκε» η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 800 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου 350 με 400 τοξικομανείς την ημέρα.

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη ήταν επιφορτισμένα με τον ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment