PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εικόνες ντροπής στο Αιγάλεω



Εικόνες ντροπής ενός παραμελημένου βυζαντινού μνημείου που βρίσκεται στο κτήμα Μερκάτη επί της οδού Θηβών στον Δήμο Αιγάλεω.

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα βυζαντινό μνημείο που βρίσκεται στο κτήμα Μερκάτη επί της οδού Θηβών στον Δήμο Αιγάλεω.

Ήταν ένα πανέμορφο βυζαντινό εκκλησάκι με αγιογραφίες και εικόνες μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά σήμερα η εικόνα είναι πολύ διαφορετική.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παρουσιάζει εικόνα ντροπής, καθώς έχουν πέσει οι τοίχοι, έχουν καταστραφεί οι αγιογραφίες και έχει πέσει το τέμπλο.

Οι κάτοικοι του Αιγάλεω και των γύρω δήμων ντρέπονται και αγανακτούν με την αδιαφορία των υπευθύνων που εγκατέλειψαν αυτό το μνημείο.

Μάλιστα, καθημερινά αντικρίζουν αυτές τις εικόνες της καταστροφής και της κατάρρευσης όλοι οι φοιτητές του ΤΕΙ που βρίσκεται εκεί.

Ο χώρος ανήκει στον ΟΣΚ, ο οποίος έχει αδιαφορήσει τελείως για την τύχη του. Εγκληματικά, μάλιστα, παραχωρεί αυτόν τον χώρο για πρακτική άσκηση σπουδαστών, αδιαφορώντας για τις καταστροφές, αλλά και για την εικόνα που δείχνει.

Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για το έγκλημα που έχει συντελεστεί και, κυρίως, η σημερινή ηγεσία του ΟΣΚ, η οποία, αν δεν μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει, ας παραχωρήσει τον χώρο στον Δήμο Αιγάλεω για να προστατέψει αλλά και να συντηρήσει ότι έχει απομείνει.

Περιμένουμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, βλέποντας την αδιαφορία αυτή, να αντιμετωπίσει δυναμικά την κατάσταση γιατί, εκτός από τον βυζαντινό ναό, και όλα τα άλλα παλιά κτήρια που υπήρχαν εκεί έχουν καταστραφεί.

Ο Ελαιώνας, δε, που υπάρχει σε αυτόν τον χώρο, είναι ιδιαίτερου κάλλους και ο δήμος πρέπει άμεσα να παρέμβει, ώστε να αναγκάσει τον ΟΣΚ να του τον παραχωρήσει, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον χώρο σχολείο.

ΠΗΓΗ: Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment