PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εγκρίθηκε η συμφωνία με την Ελβετία για εντοπισμό φοροφυγάδων


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών αρχών των δύο χωρών.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Την συμφωνία καταψήφισε όμως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης, όπως και βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσά τους ο Κώστας Γείτονας που χαρακτήρισε μεν τη συμφωνία ένα πρώτο βήμα για την ανταλλαγή πληροφοριών και στον τομέα των καταθέσεων, αλλά ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί ο φόρος καταθέσεων μειώνεται από το 10% στο 7%.

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας διατύπωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Αμοιρίδης («μήπως τελικά συμφέρει να βγάζουν έξω τα λεφτά τους και νόμιμα ακόμη οι Ελληνες, καθώς θα πληρώνουν λιγότερο τόκο» αναρωτήθηκε), Δ. Κουσελάς και Σπ. Μαργέλης.

Ο Χρήστος Μαγκούφης που καταψήφισε δήλωσε αντίθετος»με τη μείωση της φορολογίας σε σύγκριση με όσα ισχύουν για τους Ελληνες φορολογούμενους και υποστήριξε ότι «θα επιτρέψει στις πολυεθνικές να συνεχίσουν τα παιχνίδια τους στην Ελλάδα».

Από πλευράς ΝΔ ο Θ. Καράογλου ανέφερε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία «ως ένα μικρό βήμα για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή», αλλά πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί μια σειρά επιφυλάξεις για παρόμοιες διμερείς συμφωνίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment