• Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Εγκρίθηκε από τη γερουσία της Ιταλίας ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016

Peristeri News
Δεκέμβριος23/ 2015

Τον κρατικό προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2016 ενέκρινε οριστικά χθες βράδυ η γερουσία της Ρώμης. Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να συνδέσει την τελική έγκριση του προϋπολογισμού με ψήφο εμπιστοσύνης, επισπεύδοντας την όλη διαδικασία. Στην ψηφοφορία, 162 γερουσιαστές εκφράσθηκαν υπέρ και 125 κατά.

Εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροαριστεράς τόνισαν ότι πρόκειται για ένα σύνολο επιλογών που στοχεύουν στην στήριξη της ανάπτυξης και στην επιστροφή της χώρας στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσης, σε ό,τι αφορά τόσο στην απασχόληση όσο και στο εισόδημα των πολιτών.

«Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος παρέχονται κίνητρα για την ανάπτυξη και την εργασία και διατίθενται σημαντικοί οικονομικοί πόροι για όσους βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και για τους νέους συμπολίτες μας», επισήμανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στα μέτρα του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται η παροχή ειδικού «μπόνους» 500 ευρώ σε όσους Ιταλούς και ξένους θα γιορτάσουν κατά το 2016 τα 18α γενέθλιά τους. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό για δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα. Παράλληλα, για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών αυξάνεται το αφορολόγητο όριο, ενώ καταργείται ο ετήσιος φόρος επί της πρώτης ιδιόκτητης κατοικίας.

Ετικέτες: ,