PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Εγκρίνεται στην Ε.Ε. εμβόλιο για παιδιά 5 έως 11 ετών την επόμενη εβδομάδα»


Ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ (EMA) πρόκειται να εγκρίνει εμβόλιο κατά του covid από την Biontech και την Pfizer για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μύκσταϊν σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

«Θα λάβουμε έγκριση για εμβολιασμούς για παιδιά κάτω των 12 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 24 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας. Την ίδια ημέρα, η εθνική επιτροπή εμβολιασμού της Αυστρίας θα συστήσει επίσης τον εμβολιασμό των παιδιών με το “Comirnaty”,πρόσθεσε.

Έως τώρα , φαινόταν ότι ο EMA δεν θα αποφάσιζε να εμβολιάσει παιδιά πέντε έως έντεκα ετών μέχρι την αλλαγή του έτους. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ έκανε λόγο για πρόγραμμα δύο μηνών.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA),προχώρησε πάντως στην επείγουσα έγκριση του εμβολίου Biontech Pfizer για αυτήν την ηλικιακή ομάδα πριν από δύο εβδομάδες.

Από τότε, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν εμβολιαστεί με το Comirnaty για πρώτη φορά. Σύμφωνα με μελέτες, το εμβόλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστή καμία αξιοσημείωτη συσσώρευση παρενεργειών σε εμβολιασμένα παιδιά.

«Για τους γονείς στην Ευρώπη που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, μια τέτοια απόφαση της  EMA θα σήμαινε μεγάλη ανακούφιση καθώς η Γηραιά Ήπειρος είναι στη μέση του τέταρτου κύματος, στο οποίο τα ποσοστά μόλυνσης εκτοξεύονται επίσης σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία» γράφει το Der Spiegel.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment