PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έγινε διακοπή της τηλεδιάσκεψης, συνέχεια την Τρίτη


Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης απόψε βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για φέτος, όσο και για το 2012 προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση του δανείου.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης απόψε βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για φέτος, όσο και για το 2012 προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση του δανείου.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αναμενόταν να είναι μαραθώνια, ωστόσο οι συνομιλητές διέκοψαν μετά τη συμπλήρωση περίπου δυόμιση ωρών και θα συνεχίσουν την Τρίτη την ίδια ώρα.

Θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά θα επικεντρωθούν στον περαιτέρω δραστικό περιορισμό των δαπανών (συμπεριλαμβανομένων, της εργασιακής εφεδρείας που αναμένεται να επεκταθεί και στον στενό δημόσιο τομέα, της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, των καταργήσεων φορέων, κ.λπ.), τομείς στους οποίους αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών και ο Μπόμπ Τραά στον συνέδριο του Economist.

Κατα άλλες πληροφορίες οι τροΪκανοί επέμειναν στην ποσοστικοποίηση των απολύσεων, του κλεισίματος οργανισμών και των θέσεων που θα προκύψουν και θα σταματήσουν να επιβαρύνουν τις δημόσιες δαπάνες, ή θα τις ελαφρύνουν σημαντικά, αλλά και για την περικοπή των αποδοχών, με το ενιαίο μισθολόγιο απο την αρχή Οκτωβίου.

Ετσι, λένε, αποφασίσθηκε το τεχνικό κλιμάκιο να κάνει “διασταύρωση” στοιχείων το πρωί, ωστε να συνεχισθούν οι συζητήσεις σε νεα τηλεδιάσκεψη αύριο το βράδυ την ίδια ώρα.

Στην τηλεδιάσκεψη τον κ. Βενιζέλο πλαισίωναν οι στενοί του συνεργάτες κ.κ. Ζαννιάς (επικεφαλής του ΣΔΟΕ) και Πλασκοβίτης (γ.γ. του ΥΠΟΙΚ) για την παροχή διευκρινίσεων. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς τρόικας οι Μαζούχ, Τόμσεν και Μορς.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική και παραγωγική και ότι το πρωί οι τεχνικές ομάδες των δύο πλευρών θα προχωρήσουν στην επεξεργασία των ειδικών θεμάτων.

“Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των εκπροσώπων της τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έγινε μία παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση. Αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες της τρόικας σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξετάσουν το πρωί τα οφέλη που θα αποφέρουν τα νέα μέτρα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη και στη συνέχεια θα κάνουν την εισήγησή τους προς τον κ. Τόμσεν, με τον οποίο αναμένεται να επικοινωνήσει ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment