PeristeriNews.gr
Media

«Έφυγε» ο Αλέξανδρος Βέλιος


Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 63 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέξανδρος Βέλιος.

Έπασχε από καρκίνο και αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία.

Στο βίντεο που ακολουθεί λίγο πριν πεθάνει ο Αλέξανδρος Βέλιος με ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο εξηγεί πώς κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας.

Το κείμενό του με τίτλο το αντίο μου καταλήγει: «Εζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».

velios-epistoli1

Ο Αλέξανδρος Βέλιος πριν λίγες μέρες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ GENERAL, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια για να δυναμώσει ο οργανισμός του που είχε καταπονηθεί από τη νόσο. Εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη 31 Αυγούστου και πήρε εξιτήριο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από την αποχαιρετιστήρια επιστολή, άφησε και ακόμα ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε πώς επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του.

velios-epistoli2

Το μήνυμα της συζύγου του

«Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!». Με αυτό το μήνυμα η Νάντια Γερολυμάτου, σύζυγος του Αλέξανδρου, αποχαιρέτησε τον γνωστό δημοσιογράφο μέσω του προφίλ της στο Facebook.

Με λίγα λόγια και μερικές κοινές τους φωτογραφίες η Νάντια Γερολυμάτου είπε με τον δικό της τρόπο «αντίο» στον αγαπημένο της, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του καταφεύγοντας στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment