PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έφυγε ένας ακόμα ήρωας της Πυροσβεστικής


«Εσβησε» ο ήρωας πυροσβέστης του μεγάλου σεισμού του 1995 που είχε ισοπεδώσει το Αίγιο…

«Εσβησε» ο ήρωας πυροσβέστης του μεγάλου σεισμού του 1995 που είχε ισοπεδώσει το Αίγιο… Ο Παναγιώτης Νίκας, που τότε είχε σώσει τον 8χρονο Ανδρέα Μπόγδανο από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, πέθανε σε ηλικία 53 ετών από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, ολόκληρο το πυροσβεστικό σώμα, αλλά και τον 24χρονο σήμερα Ανδρέα, ο οποίος δήλωσε στην «Espresso» συγκλονισμένος.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ανατολικής Αττικής άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί, την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει στην υπηρεσία του. Τον άτυχο αρχιπύραρχο βρήκε νεκρό στην εξώπορτα του σπιτιού του, στην Ηλιούπολη, ένας πυροσβέστης με τον οποίο είχαν δώσει ραντεβού να φύγουν για τη δουλειά μαζί. Αμέσως ειδοποίησε την οικογένειά του, αλλά και το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκαρισμένος από τον ξαφνικό χαμό του, μίλησε στην «Espresso» ο Ανδρέας Μπόγδανος, 24 ετών σήμερα: «Λυπάμαι πολύ και εγώ και η οικογένειά μου για τον θάνατό του. Εύχομαι να είναι καλά εκεί που πάει και εγώ θα τον ευχαριστώ πάντα που μου έσωσε τη ζωή στον μεγάλο σεισμό του ’95, όταν ήμουν μόλις 8 ετών», τόνισε και πρόσθεσε ότι μέχρι και σήμερα διατηρούσε μια μικρή επαφή με τον Παναγιώτη Νίκα.

Τον Ιούνιο του 1995, αγνοώντας την κούραση, τις αντίξοες συνθήκες, τις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και φυσικά τον φόβο, μπήκε με αυταπάρνηση και χωρίς κράνος μέσα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας της οδού Δεσποτοπούλων 1 στο Αίγιο και έσωσε το εγκλωβισμένο αγόρι, προκαλώντας με αυτή του τη θαρραλέα πράξη ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη (αφού η είδηση και οι συγκλονιστικές σκηνές από τον σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη διάσωση είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου). Για την πράξη του αυτή είχε τιμηθεί με το μετάλλιο ανδραγαθίας.

Ο Παναγιώτης Νίκας είχε περάσει από πολλές νευραλγικές υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος, όπως της Πυροσβεστικής στη Ρόδο και άλλων περιοχών της χώρας. Μετά τη θητεία του στη Χαλκίδα, έγινε περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια μετατέθηκε στην Περιφέρεια Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής, κάτι που επιθυμούσε πολύ γιατί επιτέλους είχε επιστρέψει στο σπίτι του και στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας, στην Ηλιούπολη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment