PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός dj Palmer


O dj Palmer (Κώστας Κωνσταντίνου) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ήταν ο άνθρωπος που «έβαζε φωτιά» στις disco για τρεις δεκαετίες ως DJ και παραγωγός και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα 80’s και πιο συγκεκριμένα με την Italo Disco.

Είναι ο πρώτος που έπαιξε και «σύστησε» στο ελληνικό κοινό την Italo disco. “Τη γούσταρα γιατί διέφερε από όλα αυτά που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Ήταν πιο electronic με κάπως διαφορετικό ήχο και ερεθίστηκε το αυτί μου σε σημείο που είχα κάνει το 90% του προγράμματος ITALO. Ήταν ένα χρόνο στη πιάτσα και τα σνόμπαραν, αλλά μετά, όταν τα έμαθε ο κόσμος, όλοι περιμένανε πώς και πώς να βγουν και δεν κατέβαιναν από την πίστα”.

Υπήρξε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περσόνες της περιόδου και έχει αφήσει τα σημάδια του σε όλες της γνωστές disco της Αθήνας (Dorian Grey, Σεϋχέλλες, Εσπερίδες και Boom Boom) και όχι μόνο, χτίζοντας έναν μύθο γύρω από το όνομά του που δεν κατάφερε κανείς να επισκιάσει.

Παράλληλα ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή του 12ιντσου Computer Guy του 1986, έναν italo disco ύμνο που ακόμη και σήμερα αναζητούν απεγνωσμένα οι συλλέκτες του είδους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συναυλία «Όπερα ή Μιούζικαλ» του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου

Peristeri News

Εντοπίστηκε το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα

Peristeri News

Περιστέρι: «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή

Peristeri News

Leave a Comment