PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ντάνος Λυγίζος


Έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννωνσε σε ηλικία 77 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός και παρουσιαστής της παλιάς και επιτυχημένης εκπομπής του Antenna, «Όχι τα νέα του Ant1», Ντάνος Λυγίζος.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων και «έσβησε» έπειτα από μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή παρότι βρισκόταν σε κώμα και η μάχη του με μια πολύ επιθετική ασθένεια, που δεν επιδεχόταν φαρμακευτικής αγωγής, δεν είχε αίσιο τέλος.

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 20 Αυγούστου του 1938 ο Ντάνος Λυγίζος ανακάλυψε από μικρός την αγάπη του για το θέατρο και την κωμωδία και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Το 1965 εμφανίστηκε στο θέατρο και 3 χρόνια μετά, το 1968 στο σινεμά.

Παρόλο που εμφανιζόταν σε αρκετές παραστάσεις και σειρές δεν είχε κάνει ιδιαίτερο «μπαμ» αλλά το 1991 ήρθε η πρόταση από τον Antenna και η εκπομπή «Όχι τα Νέα του Αντ1», βγήκαν «στον αέρα» και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού με το ευφάνταστο χιούμορ του και τις κωμικές ατάκες. Μέσω της εκπομπής γνωρίσαμε τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ θαυμάσαμε την Ελένη Ράντου που από τότε είχε έφεση στην κωμωδία. Και άλλες προσωπικότητες παρέλασαν της ελληνικής showbiz όπως: Πόπη Χατζηδημητρίου (ως Πόπη Χατζηπόπη), Ελένη Γερασιμίδου (Ελένη), Ελίνα Ακριτίδου, Τάσος Κωστής (Φάνης Γαλότσας, μετεωρολόγος-γυναικολόγος), Δήμος Μυλωνάς, Ειρήνη Σκλήβα .

Δείτε αποσπάσματα της εκπομπής και θυμηθείτε μαζί μας αξέχαστες στιγμές του Ντάνου Λυγίζου:

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη από το κοιμητήριο Ζωγράφου. Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment