PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»


Έφτασε η ιερή εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών, με τη συνοδεία της ηγεσίας ιερής κοινότητας της Μοναστικής Πολιτείας και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η εμβληματική εικόνα του Αγίου Όρους θα βρίσκεται στη Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί.

Στην υποδοχή συμμετείχαν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, οι οποίοι φέρουν τα διάσημά τους, αλλά δεν φορούν τα άμφιά τους. Εν συνέχεια, θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση.

Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κοροναϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.

Άξιο λόγου είναι ότι η Παναγία «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών και σήμερα είναι η όγδοη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment