PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εύσημα από Σόιμπλε στην Ισπανία


Ως ένα καλό παράδειγμα για την επιτυχημένη ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης αντιμετωπίζει την Ισπανία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως ένα καλό παράδειγμα για την επιτυχημένη ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης αντιμετωπίζει την Ισπανία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ισπανία είναι ένα καλό επιχείρημα για το ότι χειριστήκαμε πολλά πράγματα σχετικά σωστά», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κατά τη διάρκεια οικονομικού γερμανο-ισπανικού φόρουμ στο Βερολίνο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε έσπευσε ωστόσο να προσθέσει, με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν μέχρι το τέλος τους χρόνου, ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια πολιτική. «Σε αυτήν την περίπτωση είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας», τόνισε.

Σε σχέση με την ελληνική κρίση, ο Σόιμπλε τόνισε ότι χωρίς το «πείσμα» σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων που ισχύουν και των συμφωνιών, θα χαθεί μακροπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των πολιτών στο ευρώ. «Εάν συνεχώς και αδιακόπως δεν τηρούνται οι συμφωνίες, τότε χάνεται και η στήριξη. Λόγω του ελληνικού δράματος έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο να πείσει κανείς τους Ευρωπαίους πολίτες για περισσότερες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

Καλά νέα από την Ισπανία

Από την πλευρά του ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών ντε Γκίντος εξήγγειλε ότι το 2016 θα επιτευχθεί μείωση του κρατικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα καταγράψει πλεόνασμα ρεκόρ γύρω στο 2% του ΑΕΠ. Εξήγγειλε επίσης τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας, με το αντίστοιχο ποσοστό να συνεχίζει να είναι υψηλό.

Ο ντε Γκίντος προειδοποίησε ότι η χώρα του, ναι μεν έχει βγει από την ύφεση, αλλά όχι από την κρίση. «Χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμη, δεν αρκεί να εκφράζουμε απλώς ο καθένας την ικανοποίησή μας», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment