PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εύκολη νίκη Αλ. Ζαχαρτσένκο στις εκλογές του Ντονέτσκ


Ο ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών πέτυχε εύκολη νίκη στην περιοχή του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, στις εκλογές που διοργάνωσαν οι αντάρτες, οι οποίες όμως δεν αναγνωρίζονται από καμία χώρα πλην της Ρωσίας.

Εύκολη νίκη πέτυχε ο ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, στις εκλογές που διοργάνωσαν οι αντάρτες, οι οποίες όμως δεν αναγνωρίζονται από καμία χώρα πλην της Ρωσίας.

«Η κεντρική εκλογική επιτροπή ανακηρύσσει τον Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο εκλεγμένο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ανέφερε ο Ρομάν Λιάγκιν, στέλεχος των αποσχιστικών αρχών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ.

Η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο «φάρσα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τις κάνες των αρμάτων μάχης και των οπλοπολυβόλων».

Η αναγνώριση του αποτελέσματος από πλευράς Μόσχας δημιούργησε νέα ένταση στις σχέσεις της με τη Δύση.

Παρατηρητές στις εκλογές των φιλορώσων αποσχιστών έστειλαν ακροδεξιά κόμματα από το Βέλγιο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Τσεχία, το δεξιό «Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα», η κεντροδεξιά ιταλική Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και από την Ελλάδα το ΚΚΕ.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αρνήθηκε να στείλει παρατηρητές, μην αναγνωρίζοντας ως έγκυρη την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Leave a Comment