PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Εύκολα το Περιστέρι την ΑΕΚ, Άρης ο επόμενος…


Στον θεσμό του Κυπέλλου

Σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, το Περιστέρι κέρδισε στο Ελληνικό 57-87 την ΑΕΚ και συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στις 25/9 τον Αρη.

Αν θέλουμε κάτι να κρατήσουμε είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα 16 εύστοχα τρίποντα και η επαφή με το καλάθι που έχουν από μακρινή απόσταση ο Κινγκ (26 π. – 5 τρίποντα) και ο Σκοτ (21 π. – 5 τρίποντα).

Ο Μάικ Κινγκ ξεκίνησε ζεστός με 8 συνεχόμενους πόντους και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας 7-4. Η πρώτη πεντάδα των Β. Μάντζαρη, Α. Μάντζαρη, Κινγκ, Σένσλι και Λούμπι, γρήγορα (στο 5ο λεπτό) μεταλλάχθηκε κατά τα 4/5, αφού μπήκαν στο παρκέ και πλαισίωσαν τον Β. Μάντζαρη οι Μότσνικ, Σκοτ, Παπανικολάου και Πέτρουλας.

Ως το 6’ (13-12) το Περιστέρι κρατήθηκε μπροστά, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα βρίσκοντας λύσεις από Νικολαϊδη και Κοχαντάρεβιτς. Εφτασαν να προηγούνται με +7 (22-15) στο 11, αλλά η αντίδραση από την ομάδα μας ήταν καλή.

Εκμεταλλευόμενο και τη σχετική κούραση της Ενωσης, αφού ο Γκέκος δε χρησιμοποίησε τους περισσότερους από τους αλλοδαπούς του (Μελς, Μακ, Σάνον, Καστλ), το Περιστέρι έκανε επιμέρους σκορ 5-22 και πέρασε μπροστά 27-37 στο ημίχρονο. Ο Κινγκ ήταν ασταμάτητος έχοντας βάλει 21 πόντους σε είκοσι λεπτά.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά, βρήκε το… χέρι του και ο Σκορ και το Περιστέρι έκανε περίπατο.

Η διαφορά έφτασε στους +37 πόντους (44-81)στο 37’ Τα δεκάλεπτα: 20-15, 7-22, 11-33, 19-17.

Οι διαιτητές: Σχινάς, Αφεντουλίδης, Σώμος.

ΑΕΚ (Γκέκος): Νικολαϊδης 20 (4), Τζόλλος 7 (1<), Δορκοφίκης 14 (1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 5, Κοχαντάρεβιτς 11 (1), Κοκινόπουλος, Τσαμπρούνης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 9 (1), Κινγκ 26 (5), Ψαρόπουλος 5 (1), Παπανικολάου 2, Μαρούγκας 2, Α. Μάντζαρης 6 (2), Σκοτ 21 (5), Λίτσος 2, Πέτρουλας 2, Σένσλι 7 (1), Λούμπι 2,Μότσνικ.

«Εχουμε δρόμο και αδυναμίες»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την ευκαιρία που είχε η ομάδα μας να παίξει: «Όπως βλέπετε κι εσείς και το ξέρουμε όλοι, έχουμε πολλά προβλήματα ως μπάσκετ. Η ΑΕΚ όπως και πολλές άλλες ομάδες έχουν προβλήματά Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αφού έχουμε κάνει μόνο ένα φιλικό με τον Ηλυσιακό. Ανεβάσαμε τον ρυθμό στην πορεία για να βρούμε λίγο τους αυτοματισμούς μας. Κάποια στιγμή γυρίσαμε σε ζώνη την άμυνα, διότι έπρεπε να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Ηταν ένα καλό παιχνίδι για συμπεράσματα. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα και αδυναμίες που φαίνονται».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν στο ίδιο πνεύμα με τον προπονητή του: «Ηταν το πρώτο παιχνίδι αφού δεν είχαμε παίξει άλλο φιλικό λόγω των ελλείψεων. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Ημασταν πιασμένοι αλλά ανεβάσαμε το ρυθμό. Το Κύπελλο μοιάζει για μας με παιχνίδια προετοιμασίας για να είμαστε έτοιμοι σε ένα μήνα».

ΓΚΕΚΟΣ: «Εχουμε πολλά προβλήματα ως χώρα. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε βάλει έναν στόχο να μην τραυματιστεί κανείς. Αφού δεν τραυματίστηκε, είμαι ευχαριστημένος. Όχι ευτυχισμένος, αφού χάσαμε. Δεν ήθελα να διακινδυνεύω όλη τη χρονιά βάζοντας να παίξουν παίκτες που ήρθαν χθες ή προχθές. Κάποτε έβαλα έναν παίκτη με επιβάρυνση να παίξει και έπαθε χιαστό. Δεν έχουμε κλείσει το ρόστερ μας. Την επόμενη εβδομάδα κάποια προσθήκη θα κάνουμε στους ψηλούς».

ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με την αγωνία και με τα προβλήματα. Καλό θα ήταν να ήταν διαφορετικά. Οποιος έπαιξε από την ομάδα μου ήταν με το αίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά. Αν κάτι αλλάξει εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε».

***Τον αγώνα στο γήπεδο του Ελληνικού παρακολούθησε μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο Πέτρο Μουγιάκο και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Στέφανο Κιουριτζόγλου και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment