PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Εφιάλτης» η διέλευση της Αιμ. Βεάκη για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (video)


Την πρωτοβουλία να κινηθεί στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Περιστερίου με έναν άνθρωπο που έχει κινητικό πρόβλημα πήρε το PeristeriNews.gr και όπως θα δείτε και στο video, η διέλευση ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια της Αιμιλίου Βεάκη είναι απαγορευτική.

Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας από συνανθρώπους μας παρατηρείται σε αρκετά σημεία της καθημερινότητάς μας, συνήθως σε περιπτώσεις οδικής συμπεριφοράς και κυρίως σε περιπτώσεις ασέβειας προς τους ανθρώπους που διαθέτουν κινητικά προβλήματα. Άλλωστε είναι αμέτρητες οι φορές που έχουμε συναντήσει αυτοκίνητα και μηχανές να κλείνουν τις διαβάσεις αναπήρων στο χώρο των πεζοδρομίων.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά και δίνοντας έμφαση στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Περιστερίου, την Αιμιλίου Βεάκη, ένα δρόμο που πρόσφατα μάλιστα αναπλάσθηκε με την προϋπόθεση να υπάρχει χώρος στα πεζοδρόμια ούτως ώστε να μπορούν οι περαστικοί να περνούν ανενόχλητοι από τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών εστίασης.

Σε αυτό βοήθησε τόσο η οριοθέτηση του χώρου στον οποίο οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν τα τραπέζια τους, όσο και η τοποθέτηση από το Δήμο κάγκελου, το οποίο διαχωρίζει το χώρο διέλευσης από το μαγαζί.

Παρά την αρχική μελέτη των πραγμάτων ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα ήρθε να δυσκολέψει τη διέλευση των πεζών, πόσο μάλλον των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Και δεν είναι άλλο από τις παρκαρισμένες μοτοσυκλέτες που κατά τις ώρες αιχμής των μαγαζιών εστίασης κατακλύζουν κάθε πεζοδρόμιο της Αιμιλίου Βεάκη δημιουργώντας πραγματικό πρόβλημα.

Το PeristeriNews.gr παρατηρώντας το σαφές πρόβλημα που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης μας, ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Μπάμπη Δούναβη, ο οποίος καθημερινά βιώνει τις δύσκολες συνθήκες διέλευσης στον εν λόγω δρόμο αλλά και σε άλλους μέσα στο Περιστέρι ως άνθρωπος με κινητικά προβλήματα, να πραγματοποιήσουν μια διέλευση της Αιμιλίου Βεάκη έτσι ώστε το πρόβλημα να γίνει αντιληπτό στο ευρύ κοινό και να υπάρξει η απαραίτητη ευαισθητοποίηση στο ζήτημα.

IMG_1033

Δίχως να κρύψει τα λόγια του, ο Μπάμπης μας μίλησε για το «Γολγοθά» που βιώνει καθημερινά μέσα στην πόλη από ανεγκέφαλους οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών οι οποίοι δεν σκέφτονται τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες τους.

Χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε μπορείτε να παρακολουθήσετε και οι ίδιοι από τη θέση του Μπάμπη Δούναβη τη δυσκολία να κινηθεί στην Αιμιλίου Βεάκη ένα πρωινό του Σαββάτου:

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε βήματα προόδου και να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στα απλά κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους και είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την επίλυση τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment