Κοινωνία

Εφιαλτική ήταν η εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο, η οποία έκλεισε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 8 το πρωί με ρεκόρ προσελεύσεων περιστατικών κορωνοϊού, ενώ αύξηση υπήρξε και στις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο Αττικό νοσοκομείο προσήλθαν συνολικά περί τους 1.200 ασθενείς για εξέταση εκ των οποίων οι περίπου 600 ασθενείς προσήλθαν στα ιατρεία κορωνοϊού.

Η προσέλευση περιστατικών κορωνοϊού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στη κορύφωση είχαν φθάσει μέχρι 200, που σημαίνει τριπλασιασμός.

Αύξηση είχαμε και στις εισαγωγές, συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος. Έγιναν 40 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 10 υπόπτων κρουσμάτων. Σχεδόν διπλασιασμός από προηγούμενες εφημερίες.

Τα νοσοκομεία στη κατάσταση που βρίσκονται δεν αντέχουν σε νέα τέτοια πίεση, ενώ υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ, λόγω της αυξημένης ζήτησης με αποτέλεσμα η διασπορά να αυξάνεται στα νοσοκομεία και τη κοινότητα. Τα τεστ κάνουν πάνω από δύο ημέρες να εκδοθούν, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Related posts

Υπολογίσετε την ετήσια άδεια που δικαιούστε – Τι ισχύει για τη χορήγησή της

Peristeri News

Η Ρ. Πισπιρίγκου ποινικά υπόλογη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Peristeri News

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment