PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εφιαλτική η νύχτα στη Ζάκυνθο


Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς έξω από το χωριό Μαριές στη Ζάκυνθο, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόνιζαν ότι εντείνονται υποψίες για εμπρησμούς, καθώς ενώ η φωτιά είχε αναχαιτιστεί βόρεια του χωριού Μαριές, ξαφνικά υπήρξαν τρεις εστίες ανατολικά χωρίς να υπάρχει εκεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πρόβλημα.

Σημειώνεται πως χθες το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση καταδίωξης δυο υπόπτων για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες πηγές των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στα μέτωπα και βρισκόταν σε διαδικασία άντλησης υδάτων για κατάσβεση εντόπισε δυο άτομα να κινούνται αναίτια μέσα στον ορεινό όγκο και δύσβατες δασικές περιοχές.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε άμεσα από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Υπουργός Νίκος Τόσκας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και ακολούθως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταυρο Κοντονή.

Το δυσκολότερο μέτωπο είναι αυτό μεταξύ Αναφωνήτριας και Μαριών, με τις φλόγες να κατακαίνε δάση πεύκης και υπεραιωνόβιους ελαιώνες.

Με έκτακτο δρομολόγιο έφτασαν στη Ζάκυνθο 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων.

Σήμερα καταφθάνουν άλλα 7 οχήματα με 20 άνδρες από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ 2 ελικόπτερα Chinook ξεκίνησαν ρίψεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Leave a Comment