Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πιπεράκι τουρσί

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Προϊόν, καθώς βρέθηκε το συντηρητικό διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 mg/kg, ανακάλεσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μαζί με το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Όπως γνωστοποίησε ο ΕΦΕΤ, πραγματοποίησε δειγματοληψία και ανακάλεσε το «πιπεράκι μακεδονικό τουρσί» με την εμπορική ονομασία «Αλμωπία τρόφιμα» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία καθαρού βάρους 670γρ, με αριθμό παρτίδας Lot 02531923 και ημερομηνία ανάλωσης 30/10/2026, που συσκευάζεται από την επιχείρηση «Γ. Τσιρόπουλος-Δ. Μελισσανίδου & ΣΙΑ Ο.Ε.» με έδρα την Κάτω Ροδωνιά Αριδαίας».

«Το προϊόν εξετάστηκε από το Τμήμα Χ.Y. Καβάλας της Χημικής Υπηρεσίας Αν. Μακεδονίας & Θράκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές» συνεχίζει ο ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προϊόν

«Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ έτους 2025 για τον έλεγχο προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε διάφορα είδη τροφίμων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «πιπεράκι μακεδονικό τουρσί» με την εμπορική ονομασία «Αλμωπία τρόφιμα» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία καθαρού βάρους 670γρ, με αριθμό παρτίδας Lot 02531923 και ημερομηνία ανάλωσης 30/10/2026, που συσκευάζεται από την επιχείρηση «Γ. Τσιρόπουλος-Δ. Μελισσανίδου & ΣΙΑ Ο.Ε.» με έδρα την Κάτω Ροδωνιά Αριδαίας.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Τμήμα Χ.Y. Καβάλας της Χημικής Υπηρεσίας Αν. Μακεδονίας & Θράκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι διαπιστώθηκε ότι περιέχει το συντηρητικό διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 mg/kg αλλά στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10mg/kg είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί την επίμαχη παρτίδα του προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι) και έχουν αλλεργία στα θειώδη να μην το καταναλώσουν».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment