PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευχές από την πολιτική ηγεσία



Ευχές για μία καλή χρονιά από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ευχές για μία καλή χρονιά από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

“Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τη βεβαιότητα πως το 2013 θα ξεκινήσει η αναγέννηση της χώρας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό του 2012, έτος το οποίο χαρακτήρισε δύσκολο, τόνισε πως το 2013 θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο και θα κερδηθεί το στοίχημα με το μέλλον.

Το 2013 μπορεί να είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο δικό του μήνυμα, υπογραμμίζοντας πως «καθήκον όλων μας, είναι να μετατρέψουμε το 2013 στην χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει το μνημόνιο και τις αγορές και να είναι η χρονιά της εξεγερμένης αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης».

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, είπαν τη Δευτέρα οι πρόσκοποι της Εφορίας Νεάπολης. «Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά», είπε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε: «Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας» επισήμανε.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. «Πιστεύω ότι η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες», είπε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επιμονή και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες. Πρέπει να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο, να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων».

«Η ταξική πολιτική, η πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έχει ούτε ανθρωπιά ούτε όρια, τα πάντα είναι υπέρ του κέρδους με αποτέλεσμα ανάμεσα στα πρώτα και όχι τα τελευταία θύματα της μνημονιακής πολιτικής και της πολιτικής εξόδου από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου να είναι το πάνω από 1 εκ. άτομα με ειδικές ανάγκες», δήλωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής-Νήσων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment