PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Έχω εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»


Την εμπιστοσύνη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι έχουν κρατήσει γενναία στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και τη σωτηρία της χώρας.

Την εμπιστοσύνη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, εξέφρασε σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι έχουν κρατήσει γενναία στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και τη σωτηρία της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την απόλυτη κατανόηση του για τις αντιδράσεις των πολιτών που εισπράττουν οι βουλευτές στην εκλογική τους περιφέρεια, αλλά τόνισε ότι προέχει η σωτηρία της χώρας και η έξοδος της από την κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια και να φέρει σε πέρας το έργο που έχει αναλάβει, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχώς, τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα νέα εμπόδια που ορθώνονται κάθε μέρα μπροστά μας.

Αναφερόμενος σε δημοσίευματα για την Ελλάδα έκανε λόγο για φήμες που έχουν στόχο να ανακόψουν την πορεία της χώρας και τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτήν την κρίση, σε βάρος της χώρας, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, και να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαίου, κοινωνικής δικαιοσύνης και κράτους δικαίου», τόνισε και δήλωσε έτοιμος να έρθει σε αντίθεση με πελατειακές αντιλήψεις, οι οποίες στερούν πόρους από την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τις υποδομές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαψεύσουμε τα ψευτοδιλήμματα περί κράτους και αγορών, κρατισμού και νεοφιλελευθερισμού. Παλεύουμε για ένα κράτος δίκαιο, αποτελεσματικό, που να υπηρετεί τον πολίτη. Θέλουμε αγορές που να λειτουργούν με κανόνες, να στηρίζουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, την ποιοτική ανάπτυξη. Εμείς γι’ αυτά δίνουμε τη μάχη», κατέληξε.

Στην τετράωρης διάρκειας συζήτηση, οι βουλευτές μετέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό τα ανελαστικά όρια των αντοχών τους και της κοινωνίας, σχετικά με την ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων.

Βουλευτής από τη Δυτική Μακεδονία ανέφερε στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν μπορεί να νομοθετεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην εφαρμόζονται από την κυβέρνηση όσα ψηφίζονται, με αποτέλεσμα και να μην προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και μην κεφαλαιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας».

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιφέρειας και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν σε οδικά έργα και έργα υποδομής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment