PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα



Eμπλοκή υπήρξε στις διαπραγματεύσεις του Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου.

Eμπλοκή υπήρξε στις διαπραγματεύσεις του Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στην απαίτησή τους για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Κατά την αποχώρησή του ο κ. Μανιτάκης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους «κάντε λίγο υπομονή, τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή». Στην ερώτηση «τελικά θα προτιμήσετε μειώσεις μισθών, αντί για απολύσεις;», απάντησε «προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να υπάρξει αύριο νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ της τρόικας και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση.

Πάντως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δήλωσαν ότι «δεν τελειώνουμε σήμερα τις διαπραγματεύσεις» καθώς σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν ανοικτά θέματα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων όσον αφορά στο ύψος του πακέτου μέτρων. Όπως ανέφεραν, συγκεκριμένα η τρόικα επιμένει ότι απαιτείται η λήψη μέτρων ύψους 9,2 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει στα 7,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Στο μέτωπο των εργασιακών, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» αφού επανέλαβε ότι είμαστε στο μέσον της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση ούτε να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης.

O κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι όσον τις περικοπές στις συντάξεις, «όλα ξεκινούν από το σκαλοπάτι των 1.000 ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΟΓΑ προσθέτονυας πάντως ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη. Τέλος, χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο» το 40ωρο όσον αφορά στην εβδομαδιαία εργασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Leave a Comment