PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι: Επιστρέφουν στην Ελλάδα 20 επιβάτες


Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου με 47 επιβαίνοντες, το οποίο προσέκρουσε σε δοκό όταν παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι.

Ένας 53χρονος, πατέρας δύο παιδιών από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του και 13 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα είκοσι επιβάτες

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα είκοσι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, έκανε γνωστό ότι οι 13 τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι η ασθενής που ήταν την Παρασκευή σε τεχνητό κώμα πλέον έχει τις αισθήσεις της, ενώ είπε ακόμα: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται». Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχουν ακομη νεότερα από τις εν εξελίξει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Η μητέρα του και τα παιδιά του χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η αδελφή του 53χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες δυο ημέρες. Η σύζυγος του θανόντα, που ήταν τραυματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

Τι απαντά το τουριστικό πρακτορείο

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει, όταν είδε την πινακίδα.

«Ο οδηγός είναι συγκλονισμένος» είπε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ο οποίος έκανε λόγο για επτά ατυχήματα στο ίδιο σημείο.

Στο μεταξύ, ο ρουμανικός τύπος επικαλείται μαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων ότι υπήρχε μόνο ένας οδηγός, ο οποίος ήταν κουρασμένος γιατί οδηγούσε επί ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment