Πολιτική

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Kαπα Research για την εφ. “Το Βήμα” της Κυριακής.

Αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Kαπα Research για την εφ. “Το Βήμα” της Κυριακής.

Καθόλου ικανοποιημένο από το έργο ενός χρόνου της κυβέρνησης δηλώνει το 51,5% των ερωτηθέντων και λίγο το 26,7% , ποσοστά που καταγράφουν συνολική αύξηση κατά 5,6% από αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Απριλίου.

Επίσης, το 45,2% δηλώνει καθόλου και το 26,9 λίγο ικανοποιημένο από το έργο του πρωθυπουργού, ενώ τον Απρίλιο “καθόλου” δήλωνε το 37% και λίγο το 27,5%.

Ωστόσο σε ερώτηση πώς θα ήταν τα πράγματα αν τις εκλογές του 2009 είχε κερδίσει η ΝΔ, το 44,9% λέει “χειρότερα” και το 36,5% “το ίδιο”.

Στην ίδια δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γιάννης Σγουρός με 20,1% και ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς με 17,9% και ο Βασίλης Κικίλιας με 12,1%. Ακολουθούν, οι Αδ.Γεωργιάδης (9%), Θ.Παφίλης (8,1%), Αλ.Μητρόπουλος (7,9%), Γρ.Ψαριανός (3,5%) και Αλ.Αλαβάνος (3,1%).

Σε β’ γύρο, μεταξύ Γ.Σγουρού και Γ.Δημαρά, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον ανεξάρτητο υποψήφιο με ποσοστό 45,2% (έναντι 28,9% για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ).

Αντίθετα, προβάδισμα 3,4 μονάδων του υποψήφιου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, έναντι του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, δίνει δημοσκόπηση του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα “Free Sunday”.

Ειδικότερα, ο κ.Κικίλιας λαμβάνει 21,7%, ο κ.Σγουρός 18,3% και ο Γιάννης Δημαράς 16,4%. Τον “Κανένα” επιλέγει το 15,9%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι λαμβάνουν ποσοστά μικρότερα του 8%.

Στην παράσταση νίκης, ο κ. Σγουρός έρχεται πρώτος με 31,3%, έναντι 21,4% για τον κ.Κικίλια και 14,9% για τον κ.Δημαρά.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης-ΝΑΤΟ: Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας

Peristeri News

Στη Βουλή η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη χονδρική

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα δείγμα σοβαρότητας από την κυβέρνηση

Peristeri News

Leave a Comment