PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δυσαρέσκεια για την απουσία των υπουργών από τη Βουλή


Αρνητικά σχόλια προκάλεσε το ότι σήμερα στη Βουλή συζητήθηκε μόλις μία επίκαιρη ερώτηση λόγω απουσίας των υπουργών από το Κοινοβούλιο.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε το ότι σήμερα στη Βουλή συζητήθηκε μόλις μία επίκαιρη ερώτηση λόγω απουσίας των υπουργών από το Κοινοβούλιο.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής των συζητήσεων από την προεδρεύουσα Μ. Κόλλια Τσαρουχά, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης μετέφερε την «οδυνηρή έκπληξη για την συνεχιζόμενη απουσία υπουργών. Νομίζω το σκόρ έχει φτάσει το 1 – 11».

Όπως είπε, καλλιεργείται «κλίμα πολιτικού Μιθριδατισμού», ώστε να συνηθίσουν όλοι στην απουσία κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ σημείωσε ότι «δεν έγινε σχόλιο από το προεδρείο που άλλες φορές σχολίαζε». «Ουδείς πείθεται ότι 10 υπουργοί την Παρασκευή το πρωί έχουν κώλυμα», τόνισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο οι ύβρεις, είναι και η απουσία από τη Βουλή που δημιουργεί εντυπώσεις».

«Όσο και αν με λυπεί θα συμφωνήσω μαζί σας», σχολίασε η προεδρεύουσα και πρόσθεσε: «Είναι θέμα της κυβέρνησης και των υπουργών. Κάποιοι, όχι όλοι, εκτίθενται στο σημείο αυτό».

Χαρακτηριστική της δυσαρέσκειας που εκφράστηκε για την απουσία των υπουργών ήταν η επίθεση που εξάπελυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου στον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δεν παρέστη για να απαντήσει σε ερώτησή της για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Η κ. Κατριβάνου σημείωσε σε γραπτή της δήλωση ότι «η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς», ωστόσο αναφέρει πως επισημαίνει τη στάση του κ. Βαρβιτσιώτη «λόγω της σοβαρότητας και της τραγικότητας του ζητήματος».

Είπε ακόμη ότι η άρνηση του υπουργού να απαντήσει στην ερώτηση αποτελεί μία ακόμη «επίδειξη αλαζονείας», καθώς, όπως αναφέρει, δεν επικαλέστηκε «κώλυμα» αλλά εξήγησε ότι δεν απαντάει στην ερώτηση αφού είπε ό,τι είχε να πει στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment