PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δύο πυρκαγιές σε Βαρνάβα Αττικής και Αγία Μαρίνα Ευβοίας


Νέες φωτιές ξέσπασαν την Κυριακή στη χώρα, οι οποίες, ευτυχώς, δεν έλαβαν μεγάλες διαστάσεις και οι περισσότερες μέχρι στιγμής έχουν οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο φωτιές, σε Εύβοια και Βαρνάβα Αττικής.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο μέτωπο που δημιουργήθηκε είναι αυτό σε χαμηλή βλάστηση στο Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στην Αγία Μαρίνα Ευβοίας, σε δασική έκταση.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:10 και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές

Σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. παραμένει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Ηλείας.

Παράλληλα, την κράτηση του 65χρονου που είχε προσαχθεί το Σάββατο (29/7) για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση στις Μουριές Πύργου, διέταξε η εισαγγελέας. Ο 65χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Πλάτανο Ηλείας, Στράτο Αγρινίου, Ροδάκινο Ρεθύμνου και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι της Δ.Ε. Στράτου Αγρινίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής (30/7).

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα.

Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας, κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου 12 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 10 οχήματα.

Στην αεροπυρόσβεση συμμετέχουν 3 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου Κρήτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ του Λαγκαδά και των Λαγυνών στη Θεσσαλονίκη, τέθηκε και αυτή άμεσα υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment