PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δυο αδέρφια από το Περιστέρι στην κορυφή της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας


Τα δύο αδέρφια από το Περιστέρι, Κυριάκος και Μιχαήλ Τσουρέκας, κατάφεραν να κατακτήσουν δύο αργυρά μετάλλια στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των βραβείων στους επιτυχόντες μαθητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι δυο Περιστεριώτες που κατάγονται από το Μέτσοβο και τα Καρδάμυλα Χίου, βραβεύτηκαν ο καθένας ξεχωριστά με βάση την ηλικιακή συμμετοχή τους στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ο Κυριάκος Τσουρέκας, μαθητής της Α’ Λυκείου της σχολής Μωραΐτη, διαγωνίστηκε απέναντι σε μαθητές όλων των τάξεων Λυκείου της χώρας και κατέκτησε το δεύτερο Βραβείο και Αργυρό Μετάλλιο στην 40η εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ο Αρχιμήδης.

Πέρυσι, ως μαθητής Γ’ Γυμνασίου, είχε κατακτήσει το πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο στον αντίστοιχο διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίου, ενώ εν συνεχεία συμμετείχε στην 6αδα της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων (JBMO) που διεξήχθη στο Σαράγεβο 28/06-03/07/2022, εκπροσωπώντας τη χώρα μας όπου και ανακηρύχθηκε και εκεί μεταλλιούχος σημειώνοντας την υψηλότερη ελληνική επίδοση, κατακτώντας το ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!

Από μικρή ηλικία ο Κυριάκος συμμετείχε και διακρινόταν συνεχώς σε πληθώρα διαγωνισμών τόσο στα Μαθηματικά όσο και στη Φυσική, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στο σκάκι, στην κολύμβηση και ασχολείται καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια με το στίβο, καθώς είναι αθλητής στον  Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμμετάσχει σε πανελλήνιους αγώνες!

Φέτος διεκδικεί ξανά μια θέση στην 6αδα, αυτή τη φορά με μαθητές λυκείου, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Λυκείων (BMO) στην Τουρκία αλλά και στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα Λυκείων (IMO) η οποία θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία, που είναι και ο απώτερος στόχος του!

Ο Μιχαήλ Τσουρέκας, μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, κατέκτησε φέτος το δεύτερο Βραβείο και Αργυρό Μετάλλιο στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, όπου διαγωνίστηκε με όλους τους μαθητές Γυμνασίου.

Πέρυσι, ως μαθητής της Α’ Γυμνασίου, είχε κατακτήσει Χάλκινο Μετάλλιο και τρίτο Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό, τότε όμως λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού, δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι απονομές.

Μαζί με τον αδελφό του συμμετέχει σε όλους τους πανελλήνιους διαγωνισμούς που αφορούν στα μαθηματικά, ενώ αρκετές φορές έχει βραβευτεί και ως σκακιστής σε μικρότερη ηλικία. Από 3 χρόνων έκανε καθημερινά κολύμβηση ενώ τα 4 τελευταία χρόνια ασχολείται με το στίβο. Πέρυσι είχε κερδίσει το πρώτο Βραβείο στην Ελλάδα σε Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής καθώς είναι μαθητής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου και ταλαντούχος τσελίστας, το πρώτο Βραβείο στο Κάιρο στους ημιτελικούς Ευρώπης και το τρίτο Βραβείο στους τελικούς που διεξήχθησαν στις 04/06/2022 στο Όλντενμπουργκ στη Γερμανία!

Ο Μιχαήλ διεκδικεί και αυτός με τη σειρά του μια θέση στην 6αδα της 27ης Μαθηματικής Βαλκανικής Ολυμπιάδας Νέων (για μαθητές Γυμνασίου) που θα γίνει στην Αλβανία!

Ευχόμαστε στα δύο αυτά αδέλφια να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους με παρόμοιες επιτυχίες σε όλους τους διαγωνισμούς που θα πάρουν μέρος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα μας.

Πολλά συγχαρητήρια βεβαίως αξίζει και η οικογένεια τους, που τα στηρίζει σε κάθε τους βήμα και είναι πάντα δίπλα τους για να τα βοηθάει να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τις επιθυμίες τούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment