PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δυναμικές κινητοποιήσεις των μεταφορέων


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν, ετοιμάζουν πορεία στην Αθήνα. Οι μεταφορείς διαμαρτύρονται κατά του ν/σ για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος τους, που προωθεί η κυβέρνηση.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν, για να διαμαρτυρηθούν για το ν/σ που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Οι μεταφορείς, έχουν παραταχθεί από το πρωί με τα οχήματα τους στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στα διόδια Ελευσίνας, στη Λεωφόρο Αθηνών και στον παράδρομο της Ποσειδώνος προς Πειραιά, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και στην Αττική Οδό. Δεν απεργούμε, πορεία θα κάνουμε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα αφήσουμε την αγορά χωρίς καύσιμα, δήλωσε ωστόσο στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων, Γιώργος Τσάμος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, ότι η αγορά λειτουργεί κανονικά σήμερα, καθώς το 95% των πρατηρίων έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα. Πάντως, μέσω του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε στους επιστρατευμένους οδηγούς πως η κυβέρνηση έχει όλα τα εργαλεία και δεν θα επιτρέψει νέα ταλαιπωρία των πολιτών. Λόγω της απεργίας, ήδη σημειώνονται από την Κυριακή ουρές στα πρατήρια καυσίμων, προκειμένου οι οδηγοί να ανεφοδιαστούν με καύσιμα.

Ας σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από τη βουλή, και προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους. Η νέα απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι ακόμη βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, από τον περασμένο Ιούλιο, με τη μεγάλη απεργία που είχε παραλύσει την αγορά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment