PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δρομοκαΐτειο: Ανήλικος νοσηλευόμενος και ο πατέρας του τραυμάτισαν νοσηλευτές


Τον τραυματισμό δύο εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο προκάλεσε η εισαγωγή για νοσηλεία ενός 17χρονου με νοητική υστέρηση. Οι δύο νοσηλευτές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δέχθηκαν άγρια επίθεση το απόγευμα της Κυριακής (07/05).

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είναι απόρροια της έλλειψης δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση που δυστυχώς καταλήγουν, ύστερα από εισαγγελική εντολή, να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και σε άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία για μακρό χρονικό διάστημα.

«Οι δομές που ανήκουν σε ΜΚΟ αρνούνται να φιλοξενήσουν παιδιά με νοητική υστέρηση», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας πως και το κράτος δεν αναλαμβάνει να λειτουργήσει επαρκείς δομές γι’ αυτά τα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό περιστατικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο 17χρονος νοσηλευόμενος έφηβος και ο πατέρας του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο.

Αρχικά το περιστατικό καταγράφηκε ως εκούσιο, δηλαδή δηλώθηκε ότι ο 17χρονος συναινούσε στην εισαγωγή του. Ωστόσο, αυτό στη διάρκεια της παραμονής του έφηβου στα ΤΕΠ άλλαξε και ο 17χρονος εισήχθη ως ακούσιο περιστατικό στο Τμήμα οξέων συμβάντων του νοσοκομείου.

«Μία ώρα μετά την εισαγωγή του επιτέθηκε μαζί με τον πατέρα του που ήταν μαζί του στο τμήμα στους δύο νοσηλευτές βάρδιας. Τους τσάκισαν στο ξύλο. Από τύχη ζουν», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η νοσηλεύτρια και ο νοσηλευτής βάρδιας με κατάγματα και κακώσεις διακομίστηκαν σε εφημερεύον γενικό νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, εισαγωγές υπεράριθμων ασθενών κατά τις εφημερίες με εισαγγελική παραγγελία και εισαγωγές ατόμων για τα οποία δεν υπάρχει υποδομή νοσηλείας, όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment