PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δράση: Η Ν.Δ. ακολουθεί πολιτική συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Δράση, σημειώνοντας πως προχωρεί στην υποθήκευση ακινήτων που οι γονείς παραχωρούν ως γονικές παροχές στα παιδιά τους.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Δράση, σημειώνοντας πως προχωρεί στην υποθήκευση ακινήτων που οι γονείς παραχωρούν ως γονικές παροχές στα παιδιά τους, ακόμα και όταν έχουν ρυθμίσει και πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους στο δημόσιο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει πως «ούτε η πιο κατακόκκινη συνιστώσα του δεν θα φανταζόταν ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές τις ακρότητες, που παραβιάζουν κάθε έννοια αναλογικότητας και δικαιοσύνης και μετατρέπουν το κράτος σε αρπακτικό».

«Το κάνει αυτό ένα κράτος μπαταχτσής που χρωστά τουλάχιστον 6 δισ. στον ιδιωτικό τομέα και έχει λεηλατήσει τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων μικροομολογιούχων. Το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που αύξησε προηγουμένως κατά 40% τους φόρους στα ακίνητα και ξοδεύει τους φόρους αυτούς για προεκλογικές παροχές, νέους διορισμούς (10 χιλ. το 2014) και νέα stage στο δημόσιο (90 χιλ. εξήγγειλε χθες ο κ. Σαμαράς). Το κάνουν αυτό δύο κόμματα που χρωστούν 270 εκατ. στις κρατικές τράπεζες, τα οποία πήραν παράνομα και ποτέ δεν θα αποπληρώσουν, αφού προηγουμένως νομοθέτησαν την ατιμωρησία τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Κύριε Σαμαρά γιατί παίρνετε ”την μπουκιά από το στόμα” του κ. Τσίπρα;. Ούτε η πιο κατακόκκινη συνιστώσα του δεν θα φανταζόταν ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές τις ακρότητες, που παραβιάζουν κάθε έννοια αναλογικότητας και δικαιοσύνης και μετατρέπουν το κράτος σε αρπακτικό», υποστηρίζει η Δράση.

Τονίζει ακόμη ότι «πέραν αυτού, το μέτρο είναι μάλλον γραφειοκρατικό» και υποστηρίζει ότι «είναι καλύτερα να υποθηκευτούν όλα τα ακίνητα υπέρ του δημοσίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, αφού έτσι και αλλιώς θα γίνουμε όλοι οφειλέτες, άλλοι αργά και άλλοι γρήγορα. Αφού η μοναδική φροντίδα είναι η προστασία των δικαιωμάτων του δημοσίου, αυτή είναι η απλούστερη λύση».

«Τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών, θεμέλιο της δυτικής δημοκρατίας, είναι προφανώς ”ψιλά γράμματα” στην σοβιετική εποχή που ανατέλλει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment