PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δράση: Η κυβέρνηση διώκει την ιδιοκτησία



Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ διατυπωνει η Δράση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως διώκει την ιδιοκτησία.

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ διατυπωνει η Δράση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως διώκει την ιδιοκτησία.

Όπως σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση, «σε ένα περιβάλλον απολύτως εχθρικό σε παραγωγικές επενδύσεις και με ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό για δεκαετίες, οι πολίτες στράφηκαν στην αποταμίευση σε ακίνητα. Σήμερα, που τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα δεν αποδίδουν καν εισόδημα, αξιολογούνται ξαφνικά σαν χρυσάφι από τη διψασμένη για χρήμα κυβέρνηση και φορολογούνται ληστρικά – πώς αλλιώς να συντηρηθεί το μεγάλο, πελατειακό και παραδομένο στα κρατικοδίαιτα διαπλεκόμενα συμφέροντα κράτος; Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στριμώχνει στη γωνία τους ιδιοκτήτες, καθώς με την υπερφορολόγηση έχει πρακτικά καταστρέψει την αγορά ακινήτων, στερώντας κάθε σοβαρή εναλλακτική. Πρόκειται για μία άκρως εκδικητική και ανήθικη πολιτική επιλογή».

Σύμφωνα με τη Δράση, «η κυβέρνηση διώκει την ιδιοκτησία, την βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν οι αστικές δημοκρατίες, και σκέφτεται μπαλώματα για τον προχειροφτιαγμένο ΕΝΦΙΑ».

«Όμως το πρόβλημα της χώρας, κ. Χαρδούβελη, δεν είναι η ιδιοκτησία, είναι το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ και το κράτος που αυτό οικοδόμησε» καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment