PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δραματικές ώρες στην Εύβοια


Δραματικές οι εξελίξεις στη Βόρεια Εύβοια καθώς η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον μέσα στο Πευκί όπου το μέτωπο μπήκε πλέον μέσα στον οικισμό και καίει σπίτια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ μέσα στον οικισμό υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν καθώς έχει κοπεί το νερό, να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της.

Παράλληλα, ένα άλλο πύρινο μέτωπο κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα  και πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, και τη θάλασσα. Η πύρινη λαίλαπα χτύπησε και το Καστρί όπου κάηκαν αρκετά σπίτια.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Νωρίτερα, πάντως, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο,  να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά,  κόβοντας  τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνεται στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ μετέχουν και δεκάδες εθελοντές. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διέλευση, είτε επειδή έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια. Για τη διάνοιξη δρόμων, μπουλντόζες κατευθύνονται στο βουνό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment