Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δώρο της Ρωσίας στο Αφγανιστάν 10.000 αυτόματα τυφέκια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δώρο από τη Ρωσία παρέλαβαν οι αρχές του Αφγανιστάν, υπό μορφή 10.000 ατομικών τυφεκίων και τόνων πυρομαχικών την Τετάρτη, σε μία ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής της Ρωσίας στη χώρα της κεντρικής Ασίας.

Όσο πλησιάζει η πλήρης αποχώρηση των δυνάμεων του NATO, όλο και περισσότερο οι Αφγανοί ηγέτες στρέφονται προς τη Ρωσία για προμήθειες μικρών όπλων, στοιχείων πυροβολικού και επιθετικών ελικοπτέρων.

«Η δωρέα δείχνει τη βαθιά φιλία ανάμεσα στα δύο έθνη», τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αφγανιστάν, Χανίφ Ατμάρ, κατά την παραλαβή του υλικού.

Η Ρωσία, ως η μεγαλύτερη ομόσπονδη δημοκρατία εντός της Σοβιετικής Ένωσης, είχε στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν από το 1979 μέχρι το 1989, ωστόσο είχε ηττηθεί από το αφγανικό ισλαμικό αντάρτικο και είχε αποχωρήσει χωρίς να επιτύχει τους στόχους της.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment