• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2015

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, που περιλαμβάνουν σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και έλεγχο αρτηριακής πίεσης τελούνται υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, που περιλαμβάνουν σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και έλεγχο αρτηριακής πίεσης, μπορούν να κάνουν οι πολίτες που έχουν προβλήματα πρόσβασης στο σύστημα υγείας σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μετρήσεις Ζωής», που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Ήδη πραγματοποιούνται στη Λαμία 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ, στην οδό Τυμφρηστού 58, από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες σ αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και δράση, ενώ ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν τα παιδιά των Ρομά της περιοχής, μετά από συνεννόηση και πρωτοβουλία, του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με το Δήμο Λαμιέων.

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων (δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις «Μετρήσεις Ζωής») περιλαμβάνει τις πόλεις:

ΚΟΖΑΝΗ 6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ 3 – 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΡΡΕΣ 9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 2- 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΓΑΛΕΩ 8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ