PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δώρα ζωής για ασθενείς από την 21χρονη φοιτήτρια


Δώρα ζωής από την 21χρονη φοιτήτρια, που κατέληξε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα λάβουν εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο.

Έπειτα από την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment